Verksamhetscontroller

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen erbjuder ett brett utbud av stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg, ekonomi och arbetsmarknad. Vi arbetar också med att stödja personer med psykisk funktionsnedsättning. Förvaltningen är även ansvarig för frågor som rör tobak och alkohol - såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn.ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är placerad på Arbetsmarknads och socialförvaltningens Familjeavdelning. Avdelningens uppdrag är att bedöma behov av trygghet och stöd hos utsatta barn och ungdomar, råd och stöd inom det famljerättsliga området samt mottagande av ensamkommande barn och ungdomar. Avdelningen består av 6 enheter i en funktionsindelad organisation.
I verksamhetscontrollerns uppgifter ingår ledning och samordning av avdelningens redovisning samt bokslut, interncontroll, budget, ekonomiska analyser och prognoser. Du har hand om avdelningens avtal med externa parter samt återsökning till Migrationsverket. Din roll innebär också att utveckla och kvalitetssäkra redovisningen. Som verksamhetscontroller har du ett konsultativt stöd till avdelningens enhetschefer vad gäller ekonomifrågor och ingår som en del i avdelningens ledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från offentlig verksamhet, erfarenhet av att arbeta med IT-baserad ekonomi och verksamhetssystem och goda kunskaper i Excel. Arbetet ställer krav på god förmåga att utrycka sig i tal och skrift, analytisk förmåga, flexibilitet och god förmåga att snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter. Du måste kunna hålla deadlines, vara självgående, drivande och resultatinriktad. Vi vill också att du har intresse för socialtjänstens arbete mot barn och unga.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Läs mer på arbetsförmedlingen
.