Studie- och yrkesvägledare gymnasiet

Sjöstaden Mariestad med 24000 invånare ligger vackert belägen vid Vänerns strand. Göta kanal och den omväxlande skärgården är stora turistattraktioner. Vi vill fortsätta utvecklas som en attraktiv och aktiv stad, där människor och idéer får växa.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Mariestad bedriver verksamhet inom förskola, grundskola samt gymnasium och vuxenutbildning med totalt ca 700 anställda.
Vi verkar för att erbjuda en trygg och lugn studiemiljö där goda kunskapsresultat står i fokus. Känslan av gemenskap och god sammanhållning är något som präglar vår verksamhet.

Vadsbogymnasiet har 12 nationella program inom det 3-åriga gymnasiet. På Vadsbogymnasiet finns också Introduktionsprogrammen samt en gymnasiesärskola. Här finns också Vuxenutbildningen med ett flertal utbildningsområden.

I Vadsbogymnasiets lokaler finns cirka 850 gymnasieelever, 400 inskrivna vuxenstuderande och 120 personal som möts på vår skola för att arbeta tillsammans. Vi står inför positiva utmaningar att fortsätta förbättra gymnasieskolan i Mariestad och bildar nu ett nytt ledningskollegium för detta uppdrag. Vi arbetar i arbetslag och ledningsgruppen kommer att bestå av rektor, tre biträdande rektorer och en intendent med ekonomiansvar. Elevhälsan omfattar skolsköterskor, kuratorer, specialpedagoger och ytterligare en studie- och yrkesvägledare.

Vi söker nu ännu en studie- och yrkesvägledare till gymnasiet.


ARBETSUPPGIFTER
Studie- och yrkesvägledning, studieplanering, information och marknadsföring externt och internt.
Ditt arbete är självständigt men i nära samverkan med interna och externa aktörer. Du kommer att arbeta med vägledning och information till elever och föräldrar. Omvärldsbevakning av arbetsliv och utbildning samt individuell studieplanering. Du har ett nära samarbete med våra högstadieskolor och med andra studie- och yrkesvägledare.

KVALIFIKATIONER
Det är ett krav att du har studie- och yrkesvägledarexamen. Vi söker dig som är strukturerad, flexibel och som har lätt att skapa förtroende i kontakter med andra. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har goda kunskaper om det svenska studiesystemet. Du behöver vara en god administratör och ha IT-vana. I samtal har du ett coachande förhållningssätt och har stor tilltro till individens egen förmåga att hitta lösningar. Du kan hantera hög arbetsbelastning och bibehålla lösningsfokus. Du har en drivkraft i att lära och hitta nya vägar. Du använder ditt engagemang för att motivera de människor du möter i arbetet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Erfarenhet av relevant arbete på gymnasieskola är meriterande. Det är av stor vikt att du har erfarenhet av arbete med elever vid Introduktionsprogrammen, gymnasiesärskolan och elever vid yrkesprogram.

Posted in: Uncategorized |

Läs mer på arbetsförmedlingen
None found..