Project Controller

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 90 000 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.Bakgrund:
Till avdelningen för Project Accounting söker vi nu en Project Controller med placeringsort Karlskoga.

Mycket av den verksamhet som bedrivs inom våra affärsområden genomförs i stora och långa projekt. Som Project Controller erbjuds du ett utmanande och stimulerande arbete i något av våra projektteam och du blir också en viktig spelare under offertfasen med ansvar för kalkylering. Du kommer att ingå i ett team om totalt 7 personer.

Ansvar och arbetsuppgifter:
Du kommer att ansvara för den finansiella delen i projekten, arbetet bedrivs i nära samarbete med projektledaren för de olika projekten.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:

- Tillhandahålla det stöd projektledaren behöver för att styra projektet mot uppsatta finansiella mål och att leverera efterfrågad finansiell projektrapportering.
- Styra, följa upp och rapportera projektets kassaflöde.
- Färdigställa offertkalkyler och vid behov, delta i kontraktsförhandlingar.
- Vid behov delta i både externa och interna finansiella revisioner.
- Aktivt delta i de olika faserna av projektens budgetarbete.

Kvalifikationer:
Du har högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet exempelvis som Project Controller.

Du är drivande, flexibel, har förmågan att engagera din omgivning och ser möjligheter och lösningar på olika de frågeställningar du ställs inför.

En god förmåga att förstå kostnader, och kostnadsdrivare, är också viktig för att nå framgång i rollen. Vi förutsätter även att du har mycket goda kunskaper i Excel.

Då en stor del av arbetet bedrivs i nära samarbete med andra och i en internationell miljö ser vi att du har god kommunikationsförmåga. Du behärskar såväl svenska som vårt koncern­språk engelska i både tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi tillämpar provanställning för denna tjänst.

Kontaktuppgifter:
Emma Ekbäck Nermark, HR, 070 -244 50 23
Stefan Klingberg, Chef Projektredovisning, 076 -792 66 99

Fackliga kontakter:
Ronald Pirhi, Unionen, 070-216 12 43
Anders Ek, Sveriges Ingenjörer, 072-553 38 76

Posted in: Uncategorized |

Läs mer på arbetsförmedlingen
None found..