Mio söker Sortimentscontroller- ny tjänst

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som möblerat svenska hem med kvalitetsmöbler i över 50 år. Mio ägs av handlarna och drivs av en stark entreprenörsanda. Genom att erbjuda personliga och prisvärda inredningslösningar och ett positivt bemötande vill Mio inspirera kunderna att förnya sina hem. Räkenskapsåret maj 2013 till april 2014 uppgick Mio-butikernas försäljning till ca 3,1 miljarder kronor inklusive moms.

Vi växer och söker dig som vill var med att utveckla Mio!


Vi söker Sortimentscontroller till en helt ny tjänst med placering vid vårt servicekontor i Tibro.

Sortimentscontroller

Mio ska vara det självklara valet när det gäller möbler och heminredning för den pris- och kvalitetsmedvetna kunden. Med prisvärdhet och kvalitet som ledord, bygger Mios sortimentsavdelning ett uppdaterat, fräscht och stilsäkert sortiment som ska inspirera våra kunder att vilja förnya sina hem.

Som Sortimentscontroller på Mio får du stort ansvar - och har otroligt kul! Din roll består bland annat av:

-       Att i enlighet med Mios vision och affärsplan vara delaktig i att skapa förutsättningar för att nå uppsatta tillväxtmål utifrån Sortimentsavdelningens mål genom hela processen - från analys och målsättning till uppföljning och att bygga långsiktiga strategier inom respektive produktkategori. Analysen ska göras med hänsyn tagen till varuförsörjning, butiksytor och yteffektivitet.

-       Skapa förutsättningar för att fatta affärsmässiga beslut om snabba åtgärder för att optimera försäljning baserat på sortiment.

-       Maximera försäljning och lönsamhet ur ett sortimentsperspektiv, vilket kan vara inriktat mot butik som online.

-       Optimera resultat genom att bidra med och ta snabba actions på affärsmässiga analyser som du förmedlar på ett pedagogiskt sätt till sortimentsavdelningen.

-       Vara delaktig i hela processen - från analys och målsättning till uppföljning och att bygga långsiktiga strategier utifrån fastställda kategoriplaner.

-       Tillsammans med övriga controllers inom Mio ansvara för försäljningsbudgetar och inköpsbudgetar.

Du som söker har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet.  Du förstår vikten av att utveckla system, processer och arbetsmetoder.  Du är väl förtrogen med att arbeta i BI-verktyg.

Som person har du en mycket god analytisk förmåga. Du har ett starkt kommersiellt och affärsmässigt fokus och drivs av att göra affärer. Du har ett utåtriktat sätt med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och har mycket goda kunskaper i Office-paketet, främst Excel. Erfarenhet från detaljhandeln är mycket meriterande.

Mio erbjuder dig en utmanande roll på en arbetsplats med korta beslutsvägar och stora möjligheter att göra skillnad. Gör du ett bra resultat och visar på driv och intresse, så är dina karriärmöjligheter inom Mio stora!

I samband med denna rekrytering samarbetar Mio med Retail recruitment. Låter detta intressant? Skicka in ditt CV och personligt brev till oss genom att registrera din ansökan på www.retailrcruitment.se /lediga jobb, men vänta inte då vi kallar fortlöpande till intervju. Har du frågor kan du ringa Olle Mikkelsen/Retail recruitment på 0703- 37 44 05.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om Mio på: www.mio.se
Läs mer på arbetsförmedlingen
.