Kvalificerad redovisningsekonom

I över 100 år har Megger utvecklat och tillverkat test- och mätutrustning för elkraftsbranschen, elinstallation och teleindustrin. Megger är en ledande leverantör som skapar både hårdvara och mjukvara för att erbjuda kunden en totallösning innehållande support, service och kurser i provning och underhåll av högspännings-utrustning. Kunderna består av stora internationella industriaktörer, framför allt inom elkraft- och processindustrin. Megger Sweden AB omsätter 230 Mkr och har ca 100 anställda på kontoret i Danderyd.


Megger Sweden söker en kvalificerad redovisningsekonom (vikariat)

Är du en analytisk, noggrann och problemlösande person som vill jobba med kvalificerat redovisningsarbete och finansiella frågor? Är du utbildad ekonom och har några års erfarenhet av liknande arbete? Megger erbjuder ett föräldravikariat på en familjär arbetsplats i Danderyd!

Beskrivning av tjänsten

Du arbetar med löpande redovisning och upprättar månads- och årsbokslut både enligt svensk lag och IFRS. I tjänsten ingår även budgetarbete, prognoser, resultatuppföljning och analyser. Du tillhör ekonomiavdelningen som idag består av fyra personer. Exempel på arbetsuppgifter;

- Lagerredovisning
- Planera och förbereda bokslut
- Utvärdering av reskontror
- Ta fram och rapportera finansiella mätetal
- Support till övriga avdelningar i finansfrågor
- Prognosarbete
- Förbereda finansiella rapporter
- Statistikarbete
- Vara back up till kollegor på avdelningen

Kvalifikationer

- Flerårig erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och finansfrågor
- Examen i företagsekonomi
- Erfarenhet av revisionsarbete är meriterande

För att passa in i rollen behöver du vara kommunikativ, självgående, noggrann, analytisk och ha en problemlösande förmåga. Vidare är det viktigt att du är flytande i både svenska och engelska, har goda kunskaper i MS Office och även gärna i SAP.

Frågor om tjänsten kan besvaras av ekonomichef Märta-Lena Lundholm, 08-51019532, eller martalena.lundholm@megger.com. Har du frågor rörande rekryteringsprocessen kontakta HR-administratör Susanna Avedal, susanna.avedal@megger.com, eller 08-51019568.

Tjänsten är ett vikariat om minst 7 månader med start i mitten/slutet av augusti. Ansökan skickar du till jobsweden@megger.com senast 12 juni. Ange Redovisningsekonom i ämnesraden. Urval sker löpande.

Posted in: Uncategorized |

Läs mer på arbetsförmedlingen
None found..