Kvalificerad ekonom

Tjörn är en ö-kommun med havet i blickpunkten. Kommunen har ca 15 000 åretruntboende, sommartid mer än fördubblas invånarantalet. Närmaste storstad Göteborg ligger knappt en timmes resväg härifrån. Närhet till naturskön miljö, god kommunal service och ett rikt näringsliv gör att allt fler väljer att leva på "Tjörn - möjligheternas ö".

Ekonomiavdelningen är en av kommunkansliets stabsavdelningar och ansvarar för och utvecklar Tjörns kommuns ekonomistyrning. Avdelningen hanterar allt inom budget, uppföljning och redovisning, Även upphandlingsfrågor hör till ekonomiavdelningen.

ARBETSUPPGIFTER
Tjörns kommun söker en kvalificerad ekonom som vill arbeta i en mindre kommun med dess fördelar att vara nära verksamheten och att ha ett arbete med bredd. På Tjörn arbetar ekonomerna centralt och med fokus på en eller flera förvaltningar/bolag.

Hos oss arbetar du med budget, månadsuppföljningar, bokslut samt prognoser. Arbetet innebär nära kontakter med förvaltningschef och avdelningschefer då du är deras stöd i ekonomiska frågor. Du är en viktig del i verksamhetens ekonomiska utveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen i ekonomi på högskolenivå och har kunskaper i hur kommunal ekonomi fungerar. Det är meriterande med erfarenhet från offentlig organisation. Vi tror du är en person som är engagerad, noggrann, flexibel och självgående. Tycker du om att arbeta analytiskt och strategiskt passar du in hos oss!
Dina personliga egenskaper och kunskaper har stor betydelse i vår rekrytering.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Läs mer på arbetsförmedlingen
.