HR Partner till Keolis

Ansvarsområde/Arbetsuppgifter:

Som HR Partner ansvarar du, tillsammans med cheferna, för att attrahera, rekrytera, behålla, utveckla, coacha och inspirera bolagets medarbetare och på så sätt bidra till att Keolis fortsätter vara en attraktiv arbetsgivare. Du rådgör och stödjer ledningsgrupper och enskilda linjechefer samt medarbetare gällande HR-relaterade frågor för att uppnå uppsatta affärsmål. HR Partner har fokus på att säkerställa att övergripande HR-strategier speglar områdets situation och behov av lösningar
samt att säkerställa effektiv implementering av befintlig HR-policys, verktyg och riktlinjer.

Du kommer att arbeta brett inom hela HR-området med bland annat arbetsuppgifter såsom att stötta chefer i arbetsrätt, hälsa och rehabilitering, rekrytering och fackliga förhandlingar. Du utarbetar processer och driver olika HR-projekt inom HR området.

Förbättringsarbete är en viktig del i den dagliga verksamheten, som att utveckla och höja kvalitén i befintliga metoder samt att stötta verksamheten vid implementering av bolagets värderingar och visioner.

Som HR Partner tillbringar du största delen av din arbetstid ute i verksamheten t .ex. genom att delta aktivt i lokala ledningsmöten. Tjänsten hör till HR-avdelningen i Stockholm och du rapporterar direkt till HR-direktören. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer:• Universitetsexamen som personalvetare

• 3-5 års erfarenhet från brett operativt och strategiskt HR-arbete, gärna från en liknande roll

• Goda kunskaper i arbetsrätt och förhandlingsvana

• Erfarenhet från en matrisorganisation är meriterande

• Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

• Erfarenhet av att jobba med HR-system, som t.ex. Reach mee

• Certifiering och erfarenhet av arbetspsykologisk testning, gärna via Cut-e

För att lyckas i rollen har du ett proaktivt och drivande arbetssätt. Du har förmågan att identifiera utvecklingsmöjligheter och genomföra förändringar utifrån ett helhetsperspektiv. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, samt ett
konsultativt och affärsmässigt förhållningssätt. Du förväntas samarbeta och dela med dig av dina kunskaper till övriga HR Partners och medarbetare inom HR.

Du skapar förtroende i organisationen samtidigt som du visar stor empati för dina medarbetare. Som person är du förändringsbenägen, självständig, övertygande och har integritet.

Keolis är ett bolag i ständig förändring och som HR Partner får du en viktig roll i ett intressant och spännande bolag. Hos oss har du stor påverkansgrad vad gäller att fortsätta att förädla arbetssätt och metoder samt ytterligare stärka HR´s
roll i organisationen.

Keolis Sverige vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Ansökan:

Vill du vara med på vår resa?! Välkommen att registrera din ansökan i form av CV och personligt brev. Sista ansökningsdag för tjänsten är 2013-12-22, urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Cecilia Jerneheim eller Pernilla Sonbro på telefonnummer: 08-519 020 00.
 
 
Keolis Sverige är ett helägt dotterbolag till den internationella kollektivtrafikkoncernen Keolis Group. Keolis Sveriges affärsidé är att erbjuda en så attraktiv, lokalt anpassad och miljövänlig stadstrafik att det kollektiva resandet ökar. Vi är 6 500 medarbetare och omsätter 4 miljarder kr. Keolis är ett av Europas ledande kollektivtrafikföretag med verksamhet i 12 länder på tre kontinenter. Keolis erbjuder ett komplett utbud av lokalt anpassade och hållbara lösningar för kollektivtrafik.
Läs mer på arbetsförmedlingen
.