HR-konsult

Västra Götalandsregionen

Beskrivning Vi är ca 5800 medarbetare i Primärvården och har verksamhet i alla kommuner i Västra Götalandsregionen. Våra verksamheter är vårdcentraler, rehabmottagningar, barnmorskemottagningar, barn- och ungdomsmedicin, 1177 med flera.

På  HR-avdelningen finns det ca 30 medarbetare som är placerade på fyra lokalkontor, Vänersborg, Borås, Skövde och Göteborg. Avdelningen leds av en HR-chef. Det finns strategisk kompetens i form av 5 HR-strateger som arbetar med lönebildning, förhandling, kompetensförsörjning, arbetsmiljö och samordning av förvaltningsövergripande uppföljning- och utvecklingsarbete.

Det område vi nu söker kompetens till är Område 1 som omfattar Norra Bohuslän och Dalsland. Området har 13 vårdcentraler och leds av en PV-chef tillsammans med vårdcentralcheferna.Arbetsuppgifter Som HR-konsult arbetar du inom hela HR området som innefattar allt från arbetsmiljö,samverkan , arbetsrätt, lönebildning, kompetensförsörjning och rehabilitering.

HR-konsulten deltar vid områdets ledningsgruppsmöten och områdets facklinga förhandlingar.HR-konsulterna arbetar direkt mot PV-chefen och första linjens chef inom ett område. 

Du kommer att arbeta konsultativt genom att stödja chefer med att tydliggöra och synliggöra verksamhetens HR-processer för att uppnå målen i affärsplanen.

HR-konsultrollen innebär ett självständigt och utvecklande arbete som kännetecknas av flexibilitet och en förmåga att ligga steget före.


Kvalifikationer Personalvetarlinjen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och tidigare arbetat som stöd till första linjens chefer.

Det är viktigt att du är självständig och har en god kommunikativ förmåga.
Läs mer på arbetsförmedlingen
.