HR Generalist till HR Direkt, vikariat 3 platser

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare som sitter i ett modernt kontorslandskap på Gärdet med bra kommunikationer.Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningen som HR Direktmedarbetare i Försvarsmaktens HR Centrum innebär att du själv, på ett pedagogiskt och konsultativt sätt, svarar på eller vid behov vidarebefordrar personalrelaterade frågor och vissa andra frågor som kommer in via telefon eller mail. Telefon, dator, HR portalen och HR-system är dina främsta arbetsverktyg.

Du använder din breda kunskap inom HR området, fastställda policys, riktlinjer, lagar och avtal samt data du kan finna via stödsystemen.  Du använder HR Direkts rutiner för att säkerställa att frågeställningar besvaras och att återkoppling sker till berörda medarbetare och chefer.

Du har dessutom ansvar för att:• vara uppdaterad på utvecklingen inom HR-området inom Försvarsmakten

• aktivt upprätthålla och utveckla den egna kompetensen inom det som krävs för befattningen

• bidra till gott samarbete både inom funktionen, inom HR funktionerna och i förhållande till uppdragsgivarna.

Personliga egenskaper

För att trivas i tjänsten måste du tycka om att ge service. Du bör även trivas med att både jobba enligt fastställda rutiner samtidigt som du driver egna frågor med stor frihet. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. Du bör vara positiv, prestigelös och vilja ta för dig samt gilla att arbeta med telefon och dator som verktyg. 

Kvalifikationer

Högskoleexamen inom HR-området, likvärdig eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet. Du känner dig bekväm med ett konsultativt förhållningssätt och är bra på att uttrycka dig pedagogiskt i såväl tal som skrift. Erfarenhet från SAP och offentlig förvaltning är meriterande.

Övrigt

Tillträde: Snarast eller enl ö.k (Fördelaktingen i mitten på augusti)

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Antal tjänster: 3

Varaktighet

Två tjänster är vikariat till och med 2013-12-31 med goda chanser till förlängning.

En tjänst är vikariat till 2013-11-18

Upplysningar om befattningen lämnas av
André Isaksson, Chef HR Direkt. Tel: 0708-576512

Tove Engren, Driftledare 0733-656906

Fackliga företrädare


Fackliga företrädare:

SACO Petra Jäppinen 08-514 396 99
SEKO Jörgen Stehn 035-266 35 47

OFR/S Lise-Lotte Stenmark 08-788 83 89

OFR/O Åke Widing 08-514 390 26

Välkommen med din ansökan senast 2012-07-07
Läs mer på arbetsförmedlingen
.