HR-controller

En annons från Stockholms stad.

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med många möjligheter. Stockholms stad ska vara en attraktiv arbetsgivare med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med ca 15 000 medarbetare. Förvaltningen ansvarar bland annat för all kommunal grundskola och gymnasieskola inom Stockholms stad.

Avdelningen för personal och kompetensförsörjning är en viktig strategisk resurs för att verksamheterna ska erhålla det stöd de behöver för att våra elever ska nå sina resultat. Avdelningen, som består av fyra enheter och en stab, arbetar med arbetsrätt, rehabilitering, arbetsmiljö, chefsfrågor, lönebildning, forskning och utveckling, kompetensförsörjning samt arkiv och registratur.


1 plats(er).

ARBETSUPPGIFTER

Till staben söker vi nu en HR-controller. Tillsammans med vår andra HR-controller kommer dina ansvarsområden och arbetsuppgifter att bland annat vara:


• Ta fram och analysera statistik och nyckeltal till verksamhetsplan och budget samt för uppföljning i form av tertialrapporter och årsberättelser. I arbetet ingår även att konstruera rapporter för framtagande av statistik ur befintliga personalsystem.
• Arbeta med statistik, analys och uppföljning inom HR-området. Ta fram metoder och verktyg, bearbeta och analysera personalstatistik.
• Vara ett stöd för skolor/enheter och genomföra utbildningar inom ansvarsområdet
• I samarbete med utbildningsförvaltningens ekonomienhet planera och utföra Utbildningsförvaltningens internkontroll.
• Säkerställa att utbildningsförvaltningens anställningsvillkor hanteras på ett effektivt och korrekt sätt.
• Fungera som kontaktperson mot Serviceförvaltningen och stadens leverantörer av PA- och lönesystem.
• Bevaka nyheter och förändringar inom lagar & avtal.
• Vara systemansvarig för KOLL; ett system för hantering av lärares legitimationer.KVALIFIKATIONER

För att på bästa sätt klara dessa arbetsuppgifter bör du ha relevant akademisk examen eller motsvarande formella kunskaper. Du ska ha gedigen kunskap i avtalsfrågor och personaladministration, vilket innebär att du är väl insatt i löne- och personalhantering och dess stödsystem. Dina kunskaper i Officepaketet, och då främst Excel, är mycket goda.
Du är van att kommunicera och engagera på olika nivåer i en organisation samt har lätt att uttrycka komplexa lösningar på ett lättförståeligt sätt. Kunskaper i ekonomihantering är ett särskilt plus.

Som person är du strukturerad och analytisk och har förmåga att se helheter och sammanhang samtidigt som du är noggrann. Du har stort eget driv, arbetar proaktivt och kan hitta nya lösningar när förutsättningar förändras. Du är en flexibel person som trivs att jobba i team och bidrar till att utveckla våra processer.Löneform: Månadslön. Månadslön
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Arbetstid: Heltid

Vi undanbeder oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

För mer information om tjänsten, tag kontakt med:
HR-chef Stella Dellios,08-508 33 014

Ulf Bergman, HR-controller, 08-508 33 769, ulf.bergman@stockholm.se
Katarina Rajala, HR-controller, 08-508 33 907, katarina.rajala@stockholm.se
Tibor Muhi, SACO, 070-090 44 48, tibor.muhi@stockholm.se (facklig)
Behiye Arikan, Vision, 08-508 40 782 (facklig)
Läs mer på arbetsförmedlingen
.