Financial Controller till Länsförsäkringar AB

Arbetsbeskrivning

Som Financial Controller i Länsförsäkringar AB ansvarar för bokslut, interna och externa rapporter för moderbolaget Länsförsäkringar AB samt arbete med Länsförsäkringar AB-koncernen och länsförsäkringsgruppen. För att kunna göra det krävs god verksamhetskunskap och redovisnings- och regelverkskunskap. Du kommer att ingå i ett kompetent team som ansvarar för skatt, bokslut, finansiell rapportering och myndighetsrapportering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av redovisning av moderbolaget och extern rapportering innefattande myndighetsrapportering, delårsrapportering och årsredovisningar för Länsförsäkringar AB. I detta ingår att bevaka förändringar inom redovisningsområdet och att utveckla redovisningsprinciper inom IFRS. I arbetsuppgifterna ingår också arbete med ekonomihandbok och framtagande av material till revisionsutskott. Det är en roll med många kontaktytor.

Gruppen arbetar löpande med att utveckla processer och förbättra den interna kontrollen varför det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom dessa områden.


Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som är civilekonom eller likvärdigt med inriktning mot redovisning. Du har minst 3-5 års erfarenhet av redovisnings- eller revisionsarbete. Det är en fördel om du har erfarenhet av projektarbete – antingen som deltagare eller som ledare. Meriterande också om du har tidigare erfarenhet från finans- eller försäkringsbranschen och därmed god förståelse för finansiella produkter och redovisning i finansiella bolag.
För att trivas i rollen - och passa för densamma - behöver du vara en person med sinne för både detaljer och helhet. Du är prestigelös, ansvarstagande samt en duktig pedagog. Du sätter en ära i att lämna ifrån dig kvalitet inom utsatt tid – att ta arbetsuppgifter i mål. Även då du jobbar bra självständigt trivs du i samarbete med andra och bidrar med ditt utåtriktade sätt till den goda stämningen.


Om företaget

Enheten Ekonomi- och Finans är Länsförsäkringar AB-koncernens gemensamma ekonomifunktion med ansvar för koncernens ekonomistyrning, kapitalplanering, finansiella redovisning och rapportering. Inom enheten finns avdelningen för Redovisning- och rapportering vilken omfattar Försäkringsredovisning, Bank- och finansredovisning samt Koncernredovisning. Gruppen för Koncernredovisning består idag av 8 personer och ansvarar för moderbolagsredovisning, intern kontroll, skatt och koncernens årsredovisning samt intern och extern rapportering, inkluderat myndighetsrapportering inom CRR/CRDIV och Solvens II. Gruppen söker nu en driven Financial Controller med ansvar för moderbolagsredovisning, viss myndighetsrapportering samt ansvar för redovisningsprinciper, attestinstruktion LFAB-koncernen, attestlista LFAB och ekonomihandbok inom koncernen.

Om Amendo

Amendo är en av Sveriges ledande aktörer inom rekrytering och bemanning med en tydlig inriktning mot Bank & Finans, Försäkring och Ekonomi. Amendo arbetar dagligen med kundnära, skräddarsydda bemannings- och rekryteringslösningar. Vi är ett expansivt bolag med kontor i centrala Stockholm, Göteborg och Sundsvall.

Frågor och kontakt

Känner du igen dig i beskrivningen? Sök tjänsten på www.amendo.se. Vi kommer att intervjua kandidater löpande, så skicka gärna din ansökan snarast. Om du har frågor kontakta rekryteringskonsult Helena Soläng via mail: helena.solang@amendo.se alternativt på telefon: 08-662 17 08.
Välkommen med din ansökan!
Läs mer på arbetsförmedlingen
.