Financial Controller sökes till spännande uppdrag i Uppsala

Presentation

Vi söker nu en erfaren ekonom, gärna med revisionserfarenhet, för ett uppdrag som financial controller hos en av våra större, internationella kunder i Uppsala. Uppdraget beräknas starta i slutet av maj och pågå under minst 4-5 månader, med möjlighet till anställning.

Urval och intervjuer sker löpande så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

I den här rollem kommer du att ingå i ett team om 8-10 personer som ansvarar för redovisning och rapportering av koncernens svenska bolag. Du kommer att ha eget ansvar för redovisningen av ett antal olika områden för koncernens tillverkande bolag med en omsättning på 9 miljarder kr. Dessutom har du självständigt ansvar för 3-5 av koncernens svenska holdingbolag och säkerställer att månadsboksluten följer koncernens krav. För övrigt jobbar du med att stötta teamet i olika projekt relaterade till det nystartade samarbetet med koncernens shared service center i Budapest.

Utbildning/erfarenhet

Du som söker är examinerad redovisningsekonom eller revisor med minst fem års erfarenhet av redovisnings- eller revisorsarbete i ett internationellt företag eller ett börsnoterat företag. Du har gedigen kunskap av svensk redovisningspolicy såväl som av redovisningsprinciper enligt US GAAP.

Du har goda språkkunskaper i engelska och svenska samt goda kunskaper i Office-paketet. Har du mycket goda kunskaper i Excel är det meriterande.

Som person är du driven, ambitiös och strukturerad. Du är ansvarstagande, målinriktad och har hög integritet i ditt utförande av arbetet. Då rollen innebär att du har omfattande internationell kontakt krävs det att du är kommunikativ och flexibel. Vidare är du social och arbetar väl i grupp såväl som självständigt. Du är intresserad av att utveckla dig själv och vår verksamhet ytterligare.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.

Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Företagsbeskrivning

Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör - inom ekonomins hela spektra - såväl till privat som till offentlig sektor.

Sluttext

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.
Läs mer på arbetsförmedlingen
.