Engagerad jobbcoach till Jobbspåret

Lernia AB

Arbetsuppgifter
Lernia Utbildning arbetar med uppdrag som innebär en kompetensinventering, jobbcoachning, träning och utbildning av arbetssökande och nyanlända. Målet är att våra deltagare skall få ett arbete eller hitta en arbetsträningsplats. Nu utökar vi vår verksamhet i Göteborg och söker dig med nyfikenhet på andra människor och med stor energi!

Vi letar just nu efter en nyfiken, engagerad och intresserad coach för uppdraget ”Jobbspåret”. Det vänder sig till personer som varit utan arbete en längre tid. Du kommer bland annat att arbeta med kompetensinventering, jobbcoachning, motivation och vägledning, både enskilt och i grupp. I dina arbetsuppgifter ingår även en del administration, dokumentation, kund- och företagskontakter, rapportering och att skapa visst eget utbildningsmaterial.

Formell kompetens
Vi tror att du är högskoleutbildad coach med minst tre års erfarenhet av jobbcoachning för arbetssökande.

Din bakgrund
Ett krav är att du har coachat grupper och känner dig bekväm med det.
Har du dessutom erfarenhet från rekrytering, försäljning, projektledning eller arbetsmarknadsåtgärder är det väldigt intressant.
Vana vid dokumentation och kundkontakter tror vi är bra om du har. Interkulturell kompetens är meriterande.


Personliga egenskaper
Du måste kunna tala, skriva och läsa på god svenska.
Du behöver ha stor positiv energi och förmåga att kunna motivera och vägleda våra deltagare så att de vågar ta stegen närmare jobb. Vi söker dig som kan tänka i nya banor och är ansvarstagade som person. Vi ser gärna att du är utåtriktad, kreativ och lösningsfokuserad. Du ska arbeta för att skapa trivsel och gemenskap och kommer att fungera som mentor för våra deltagare.

Vi tycker också det är viktigt att du har engagemang och arbetsglädje, att du vill arbeta med människor från olika samhällsskikt och kulturer och att du har ett coachande förhållningssätt. Vi värdesätter social kompetens, pedagogisk förmåga, vana vid administration, goda kunskaper i Office-paketet och att du gillar när det händer mycket omkring dig.Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Visstidsanställning/ Heltid med placering i Göteborg.Tillträdesdag
Snarast

Information
Vid frågor kontakta Verksamhetschef Jonas Ahlberg, jonas.ahlberg@lernia.se, 070-161 25 83 mellan kl 9-10.

Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök omgående.

Lernia är vägen framåt
Lernia är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag. Vi erbjuder tjänster inom utbildning, bemanning, rekrytering och omställning och finns på fler än 100 orter över hela landet. Lernia gör det möjligt för människor och företag att stärka sin konkurrenskraft genom rätt kompetens. Vi vet att kompetens gör skillnad.

Våra värderingar som genomsyrar vårt dagliga arbete är Pålitlighet - Affärsmässighet - Vi är lika och unika.
Besök gärna www.lernia.se.
Läs mer på arbetsförmedlingen
.