Ekonomiansvarig sökes på heltid i Älmhult!

Är du snabbtänkt, analytisk och duktig på siffror? Vill du ta nästa steg i karriären? Har du förmågan att delegera? Då har vi tjänsten för dig!

Nu söker vi för kunds räkning en ekonomiansvarig i Älmhult. Vår kund är världsledande inom tillverkning av vävstolar för pappersindustrin och söker i samarbete med StudentConsulting en ekonomiansvarig som ska har viljan att driva ekonomienheten och ta plats i företagets absoluta inre.

Som ekonomiansvarig kommer du att leda, planera och fördela arbetet inom företaget och arbeta med hela processen samt vara en del i ledningsgruppen. I rollen som ekonomiansvarig kommer dina ansvarsområden bland annat omfatta:

• Budget, bokföring, uppföljning samt bokslut för hela företaget
• Övergripande ansvar av kund- och leverantörsresekontra
• Strategisk ledning av ekonomi
• Redovisning av moms, arbetsgivaravgifter och periodiska sammanställningar
• Avtal, försäkringar, kontantkassa
• Internrevision

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att beröra, budgetering, bokslut (månads, delår och helår), resultat, valutaaffärer och kontinuerlig bokföring. Du kommer även att medverka vid rekrytering av personal samt leda och fördela uppgifter inom ekonomi. Personalhantering i stort blir också viktiga uppgifter, såsom löne- och medarbetarsamtal, lönesättning och kompetensutveckling.

I din roll som ekonomiansvarig kommer du arbeta gentemot samtliga anställda i bolaget och även i dotterbolaget. Du kommer externt att verka gentemot myndigheter, bank, kunder och leverantörer.

I rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid identifierad utbildning/kompetens för tjänsten, dock kommer du att få grundlig introduktion och det finns möjlighet att växa in i rollen, det vill säga bygga på rätt kompetens.

Uppdraget är på heltid under kontorstider, du kommer till en början att vara uthyrd som konsult men för rätt person med rätt driv och vilja finns stora möjligheter att gå vidare inom organisationen.

Din profil
Vi söker dig som har några års erfarenhet i rollen som ekonom/ekonomiansvarig och är intresserad av nya utmaningar. Du har ekonomiutbildning från universitet eller högskola.

Vidare har du tidigare erfarenhet från arbeten som ekonom/redovisningsekonom, gärna inom ett mellanstort bolag och eller har vana av att jobba inom en koncern. Det är av vikt att du har kunskap och förståelse för hela kedjan, exempelvis vad som ingår i månadsbokslut och vad som brukar slå fel.

Du har tidigare erfarenhet av MS Office och behärskar programmen. Det är meriterande om du har erfarenhet av in- och utbetalningar via GiroCom (BGC) och Internetbanken. Det är även av stor fördel om du är bekant med redovisning och Jeeves. Du har även förmåga att leda och fördela arbetsuppgifter inom området, samt kunskap om lagar och regler inom arbetsområdet.

Som person är du öppen, driven och positiv. Du har skinn på näsan och kan ifrågasätta samt komma med nya tankar och idéer. Vidare är du kommunikativ och en problemlösare. Då tjänsten är i Älmhult är det en fördel om du bor i närheten eller är beredd på att pendla, goda kommunikationsvägar finns.

Låter detta som en intressant utmaning? Tveka inte att söka redan i dag då vi rekryterar löpande och kommer att tillsätta tjänsten så fort vi hittat rätt person.

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på unga i karriären. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet kan vi erbjuda intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se redan idag!
Läs mer på arbetsförmedlingen
.