Drivande Controller till Kraftringen

Kraftringen är ett energibolag som erbjuder lösningar inom el, gas, värme, kyla, fiber och entreprenad, samt energirelaterade tjänster. Tillsammans med 400 medarbetare, 300 000 kunder och ägarkommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma bidrar vi aktivt till utvecklingen av det hållbara samhället.

Läs mer på www.kraftringen.se

I denna rekrytering samarbetar Kraftringen med Experis Finance.


Vad letar vi efter?
Vi söker dig som har omfattande erfarenhet som controller. Du är analytisk, nyfiken och driven att få fram och kunna förklara de underliggande faktorerna bakom resultatet. Du har lärt dig balansera mellan att vara ifrågasättande och supporterande och tar naturligt rollen som ekonomiskt bollplank/gatekeeper i organisationen. Du tar gärna egna initiativ och influerar din omgivning att vara delaktiga i att skapa förändring, genom en kombination av sociala färdigheter, hög kommunikativ förmåga, envishet och intigritet.

Denna tjänst är kopplad till Kraftringens entreprenadverksamhet med placering i Eslöv, och vi ser framför oss en person som arbetat i en förändringsdrivande controllerroll under minst fem år, gärna med koppling till entreprenadbranschen. Du är van vid, och trivs i, en organisation med högt tempo där du får arbeta affärsnära.

Du har en akademisk examen inom ekonomi, förslagsvis med inriktning mot controlling alternativt ekonomisk styrning. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Kraftringen arbetar med Agresso som redovisningssystem och Cenit/C7 avseende projektstyrning, och tidigare erfarenhet från dessa system ser vi som meriterande. Detsamma gäller tidigare erfarenhet från QlikView. Att du är en fena på Excel förutsätter vi.

Tjänsten är på heltid och placerad i Eslöv. Körkort och tillgång till bil krävs.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder en omväxlande roll i en organisation som präglas av förändringsvilja och initiativtagande.
Du kommer bland annat att:

• driva och utveckla ekonomistyrning, riskhantering, finansiella analyser och processer.
• stötta och utmana verksamheten med bland annat verksamhetsanalyser på kort och lång sikt.
• driva och koordinera budget- och prognosarbetet samt säkerställa månadsuppföljning.
• räkna på och utvärdera nya affärsmöjligheter och investeringar.
• följa upp och rapportera koncernövergripande projekt avseende finansiella aspekter.

Du ingår i Entreprenadsverksamhetens ledningsgrupp.

Och nu då?
Vi erbjuder en spännande tjänst som Controller i en utvecklande miljö. Om du tror att du kompletterar oss så ansök då med ett registrerat och uppdaterat CV och ansökningsbrev genom att klicka på ”Ansök”.

I ditt ansökningsbrev vill vi att du på ett tydligt sätt reflekterar kring frågeställningarna:

”Vad betyder Kraftringens kärnkompetenser Mod, Engagemang och Ansvar för dig?”

”Varför passar du för den här rollen utifrån hur annonsen är utformad?”

”På vilka sätt influerar du din omgivning?”

”Ge exempel på hur du utvecklat verktyg för verksamhetsstyrning.”

Vill du ha ytterligare information så kan du kontakta Mattias Larsson på Experis, telefon 042-37 16 12. Vi arbetar med ett löpande urval vilket medför att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Därför uppmuntrar vi dig att inte dröja för länge med din ansökan.

Välkommen med din ansökan!
Läs mer på arbetsförmedlingen
.