Controller/ekonom

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter tidigare 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten består av drygt
28 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.
Ekonomiavdelningen, som är en gemensam avdelning inom Polismyndigheten ansvarar för myndighetens finansiella styrning inklusive miljöledning, lokalförsörjning, service, inköpsverksamhet. Det finnas en regional ekonomienhet per polisregion med ansvar för den ekonomisk planeringen och uppföljningen för respektive region. En motsvarande funktion finns även för avdelningarna.
Enheten för finansiell styrning ansvarar för Polismyndighetens finansiella styrning samt miljöledning. Polisens anslag uppgår till ca 21 miljarder kronor och i uppdraget ingår ansvar för bl.a. budgetfördelning och uppföljning, inklusive prognos samt strategiska redovisningsfrågor. Arbetet innebär ett nära samarbete med ekonomienheterna inom en regioner och avdelningar men även med övrig verksamhet.

Enheten för finansiell styrning söker nu en controller/ekonom med redovisningsprofil.


ARBETSUPPGIFTER
Controller/ekonom med redovisningsprofil
Arbetet innebär bl.a. att:
- vara med och utveckla/ta fram riktlinjer för Polisens redovisning
- genomföra kvalificerade ekonomiska utredningar
- medverka i upprättande av års- och delårsbokslut för myndigheten
- ge stöd i strategiska redovisningsfrågor till regioner och avdelningar
- upprätta kalkyler och analyser av de avgifter Poliser tar ut för vissa tjänster.


KVALIFIKATIONER
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- högskoleutbildning inom ekonomi och redovisning,
- flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning, bokslutsarbete och finansiell styrning inom statlig förvaltning,
- goda kunskaper om systemstöd inom det ekonomiadministrativa området,
- goda kunskaper i excel.MERITERANDE
Det är meriterande om du har;
- erfarenhet av affärssystemet Agresso,
- erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete inom verksamhetsområdet.


PERSONLIGA EGENSKAPER
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är ansvarstagande och resultatinriktad. Dessutom krävs analytisk förmåga och förändringsbenägenhet med intresse och förmåga att driva och utveckla processinriktad ekonomiadministration/finansiell styrning. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga såväl som en god pedagogisk förmåga. Du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift.


ÖVRIGT
Vi erbjuder
Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Rikspolisstyrelsen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.
Mer om anställningen
Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.

Ansökan
Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg här eller kopiera och klistrar in nedan länk i en extern webläsare. Vi undanber oss ansökningar via andra kanaler än denna.

http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=b21b68f6-368b-43b0-aa8a-84ac08b4f7be

Sista ansökningsdag är 18 maj 2015.

Välkommen med din ansökan!

Som medarbetare inom Polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för Polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för Polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för Polisen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.

Varmt välkommen med din ansökan!
Läs mer på arbetsförmedlingen
.