Controller

Ekonomiavdelningen, Landstingets kansli Jönköping

Vid ekonomiavdelningen på Landstingets kansli är vi 18 medarbetare som arbetar med ekonomistyrning, redovisningsfrågor, finansiell planering och utveckling av ekonomi-administrativa rutiner. Vi söker nu en Controller till ekonomiavdelningen inom Landstingets kansli.
Landstinget i Jönköpings län genomgår en spännande fas med utveckling av vårdval och nya ersättningsmodeller för våra verksamheter. Du, tillsammans med ett team med kompetens från olika funktioner och specialiteter, kommer att spela en viktig roll i utveckling, förvaltning och uppföljning av dessa modeller. I tjänsten ingår att arbeta med budget och löpande uppföljning i form av månadsrapporter, delårsrapporter och årsredovisning.

Du kommer att ingå i verksamhetsteam somatik och på uppdrag av hälso- och sjukvårdsdirektören tillsammans med teamet utveckla styrning och uppföljning av den specialiserade somatiska vården som omfattar kroppsvård, ej psykiatri. Du kommer initialt särskilt arbeta med att utveckla, förvalta, följa upp och kommunicera ersättningsmodell och regelverk för vårdval inom ramen för Lagen om valfrihetssystem (LOV).

Din kompetens
Vi söker dig med ekonomisk utbildning på högskolenivå och yrkeserfarenhet inom området. För tjänsten krävs det att du har goda kunskaper inom IT, främst Excel, och statistik. Verksamhetskännedom om sjukvård är meriterande.

Viktiga kompetenser är god förmåga att kommunicera i tal och skrift, god analytiskt förmåga och att kunna arbeta både i team och självständigt. Du bör vara en utåtriktad person som gillar att arbete i en förändring.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är underställd budgetchefen.

Frågor och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa budgetchef Torbjörn Pettersson, tfn 036-32 40 77,
mobil 0767-244 077.

Välkommen att söka jobbet via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 17 augusti.

Landstinget bedriver verksamhet vid tre sjukhus, 31 vårdcentraler, 29 folktandvårdskliniker, plus tio kliniker för specialisttandvård, naturbruksgymnasier, folkhögskolor, Smålands Musik och Teater samt länstrafik. Vi är ett utpräglat kunskapsföretag med högutbildad personal och många specialister. Vi har en tydlig rollfördelning mellan den politiska ledningen och tjänstemannaorganisationen.

Posted in: Uncategorized |

Läs mer på arbetsförmedlingen
None found..