Controller

Vid Linköpings universitet har vi för vana att tänka nytt. Att ständigt utmana oss själva har varit vår starkaste drivkraft sedan starten 1975. Om du också drivs av att söka svar bortom traditionerna och över ämnesgränserna erbjuder vi dig arbete på vårt universitet. Tillsammans kan vi hitta lösningar till samtidens utmaningar.

Institutionen för medicin och hälsa (IMH) har en utbildnings- och forskningsverksamhet som spänner över ett brett medicinskt ämnesfält och utmärker sig genom sin tvärvetenskapliga profil. Målet för vår verksamhet är att kunna möta kompetensbehovet och den höga förändringstakten som finns inom hälso- och sjukvården och inom samhället i övrigt.
Läs mer: www.imh.liu.se

Vi söker nu en Controller inom Institutionen för medicin och hälsa. 

Dina framtida arbetsuppgifter


Som controller spänner dina arbetsuppgifter över ett brett område och du förväntas att på ett professionellt och serviceinriktat sätt driva och säkra en hög kvalitet inom området. Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att analysera och följa utvecklingen kopplat till mål och att stödja ledningen i beslutsfattande och styrning av verksamheten.

Du är samordnare för institutionens ekonomiarbete, du kommer att arbeta med bokslut, budget och kalkyler, upphandlingsfrågor, ekonomiska analyser, projektekonomi för större forskningsprojekt, avtalsfrågor och stöd till verksamheten. Arbetet innebär arbetstoppar i samband med bokslutsarbete.

En viktig del i arbetet är att driva och delta i utveckling av strukturer, processer och systemstöd, samt att tolka och tillämpa regelverk och svara för information inom ekonomiområdet.

Du är föredragande i institutionens ledningsgrupp och styrelse samt har ett nära samarbete med både institutionens medarbetare och ekonomifunktioner på fakultet och LiU:s centrala nivå.

Din framtida arbetsplats


Du kommer att vara stationerad vid Institutionen för medicin och hälsa (IMH) på campus Universitetssjukhuset (US) Institutionen har ca 320 anställda och bedriver forskning, grund- och forskarutbildning främst inom medicinsk fakultet. Institutionens administrativa personal organiseras inom Avdelningen för verksamhetsstöd.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har examen som civilekonom med företrädesvis företagsekonomisk inriktning.

Du har några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete samt datorvana med god användarkompetens i något större ekonomiredovisningssystem samt i MS Excel, Word och PowerPoint. Krav på språkkunskaper är svenska och engelska.

Du har god praktisk erfarenhet av budget- och bokslutsarbete och tillhörande analys, uppföljnings- och prognosarbete från någon större organisation samt stort intresse för redovisningsfrågor. Erfarenhet av uppgifter inom verksamhets- och ekonomistyrning i nära samarbete med en chefsfunktion är meriterande. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbetsledning och utvecklingsarbete.

Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga samt kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har integritet i din yrkesroll och ett serviceinriktat förhållningssätt. Som person är du noggrann och självständig samt har en både numerisk och språklig analytisk förmåga. Du bör vara lösningsfokuserad i ditt arbetssätt och ha intresse för förbättringsarbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se www.liu.se/jobba/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner  

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2015-08-17. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Lika villkor
Flertalet av våra ekonomer inom Institutionen för medicin och hälsa är kvinnor, därför ges män företräde vid tillsättning av denna anställning, vid i huvudsak lika meriter i övrigt.


Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Läs mer på arbetsförmedlingen
.