Controller

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här på social- och arbetsmarknadsförvaltningen har vi höga förväntningar på oss och på de vi möter.

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare har möjlighet att vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.

Som controller samordnar du social- och arbetsmarknadsförvaltningens budgetarbete, bokslut samt månatlig rapportering av ekonomi. Du ingår i stadens ekonomistyrningsgrupp, där du samarbetar med övriga ekonomer i syfte att utveckla och samordna ekonomihanteringen inom staden.

Dina arbetsuppgifter innebär även att samordna och utveckla det ekonomi­administrativa arbetet på social-  och arbetsmarknadsförvaltningen. Du tar fram information, statistik, utreder och följer upp verksamheterna ur ett ekonomiskt perspektiv. Du samarbetar med och stärker förvaltningens chefer i deras arbete med ekonomi samt samarbetar med och är direktrapporterande till förvaltningschefen och är med i förvaltningens ledningsgrupp.

Vi vill att du har ekonomexamen på högskolenivå och att du har flera års kvalificerad arbetslivserfarenhet från ekonomiområdet. Du hanterar ekonomi-, affärs- och verksamhetssystem obehindrat och är en van excelanvändare. Du ska också kunna uttrycka dig väl i tal och skrift eftersom du är delaktig i att skriva ärenden av ekonomisk karaktär och dessutom är föredragande vid nämndsammanträden. Du ska ha erfarenhet från en politisk styrd organisation. Det är en fördel om du också har erfarenhet av arbete inom socialtjänst- och/eller arbetsmarknads­området. Våra arbetsverktyg är främst Qlikview och excel. Bokföring  sker i verksamhetsssytemet Raindance. 

Vi värdesätter engagemang, nytänkande och en god kommunikationsförmåga. Du har fallenhet för att se helheten, har analytisk förmåga, är strukturerad och noggrann. Viktigt att du är initiativrik, drivande, ser möjligheter och har lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för befattningen. 

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 14 januari 2015. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!


Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Posted in: Uncategorized |

Läs mer på arbetsförmedlingen
None found..