Business Controller till fordonsindustrin

Presentation

Till vår kund söker vi nu en driven Business Controller. Uppdraget beräknas starta relativt omgående och pågå fram till september, med möjlighet till förlängning.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Arbetsuppgifter

Du kommer att rapportera till kundens platschef i Norden, samt ett nära samarbete med den nordiska ledningsgruppen och de andra undercentralerna i företaget. Arbetsuppgifterna är varierande men fokus ligger på bokslut, koncernrapportering samt kostnadsuppföljning. I det dagliga arbetet ingår även diverse löpande ekonomiarbete.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att vara följande:
- Hantera och stödja affärsbeslut för samtliga affärssegment
- Finansiella rapporteringen och verksamhetsuppföljning, rapportering och prognoser
- Månads- och årsbokslut
- Skatteberäkningar
- Redovisning
- Kassaflöde och rörelsekapital

Utbildning/erfarenhet

Du som söker har civilekonomutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som ger motsvarande teoretiska kunskaper samt minst 3-5 års erfarenhet från tidigare arbete som Controller, gärna vid ett större företag i en internationell miljö. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift samt praktisk erfarenhet från att arbeta i SAPs ekonomimodul. Du har ett genuint intresse för siffror och mycket goda kunskaper i Excel.

Du har stark analytiskt förmåga och ett proaktivt förhållningssätt. Du är stresstålig och har förmågan att prioritera och arbeta tidseffektivt under ett högt arbetstempo. Vidare är det viktigt för dig med förbättringar och arbetar för kontinuerlig utveckling. I din roll som Business Controller kommer du ha många olika kontaktytor både internt och externt, därför är det viktigt att du är kommunikativ och serviceinriktad i ditt sätt att bemöta andra människor.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Företagsbeskrivning

Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör - inom ekonomins hela spektra - såväl till privat som till offentlig sektor.

2012 har Poolia för femte året i rad utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare enligt Universums undersökning.

Poolia presenterar ”Tidernas rekrytering”. Besök tidernasrekrytering.se.

Sluttext

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.
Läs mer på arbetsförmedlingen
.