Anbudsanalytiker med inriktning mot kalkylering till Nobina Sverige AB

Nobina Sverige AB är landets ledande bussföretag, med en marknadsandel på nära 30 % inom den offentliga busstrafiken. Företaget bedriver linjetrafik på entreprenad åt uppdragsgivare i hela landet, som t ex SL, Västtrafik och Skånetrafiken, samt lokal beställningstrafik. Företaget ingår i Nobinakoncernen som är ett av Europas tio största företag inom persontransporter. Nobina Sverige AB har drygt 6000 anställda, 2300 bussar och en omsättning på drygt 4,4 miljarder kronor per år. Verksamheten bedrivs i ett tjugotal lokala trafikområden med garage, verkstäder och kontor på över hundra orter runtom i Sverige. Läs gärna mer på www.nobina.se.Har du arbetat med avancerad kalkylering och prissättning av anbud?Du kommer att arbeta på Nobinas huvudkontor i Solna med placering på anbudsavdelningen där sex medarbetare arbetar. Tjänsten är en ersättningsrekrytering för en medarbetare som går i pension och du rapporterar direkt till anbudschefen. Som anbudsanalytiker fokuserar du på kalkylering och ekonomisk analys samt prissättning av anbud för busstrafik med målet att vinna nya avtal. Du kommer på sikt att anta rollen som superanvändare för företagets kalkyleringsmodell. Vidare är du med och tar fram affärsmässiga anbud avseende linjetrafik med buss för både större och mindre trafikområden som upphandlas runt om i Sverige. Det handlar främst om fleråriga avtal för att driva kollektivtrafik inom en stad eller region. Anbudsprocessen drivs i projektform, vanligtvis i flera olika delprojekt för olika områden.

I arbetsuppgifterna ingår:

- Avancerad kalkylering och analys av kostnader, intäkter och lönsamhet
- Prissättning av anbud och bevakning av nya anbud
- Kontinuerlig utveckling av analys- och kalkyleringsmetoder
- Omvärlds- och konkurrensbevakning
- Färdigställande av kompletta, konkurrenskraftiga och driftsmässigt stabila anbud
- Sammanställning och föredragning av rapporter och beslutsunderlag
- Projektledning av mindre anbudsprojekt


Tjänsten är utåtriktad och du ges möjlighet att lära känna stora delar av Nobinas verksamhet runt om i landet. Resor förekommer emellanåt, främst inom Sverige, men även enstaka resor inom de nordiska länderna.


Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen inom något av följande områden; ekonomi, statistik, kalkylering, teknik, planering eller liknande. Du har goda kunskaper i Officepaketet och avancerad kunskap i Excel. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift, det är en fördel om du har goda kunskaper i engelska. Vi söker dig som har mellan 4-6 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter med förmåga att se affärer samt läsa och förstå anbudsunderlag. Du bör även ha arbetat med riskbedömning och prognostisering.

Som person är du analytisk, snabblärd och skicklig på att leverera resultat och uppfylla kundförväntningar. Du är prestigelös och van vid att arbeta i en föränderlig miljö. Du håller dig uppdaterad med den senaste informationen inom ditt område och har lätt för att samarbeta med olika människor.

Vi erbjuder
Nobina erbjuder ett arbete i en samhällsnyttig och spännande bransch som präglas av förändringar. Du välkomnas till ett team av kollegor med god sammanhållning, hög kompetens och trivsel. Nobina värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk och kulturell mångfald.


Mer om tjänsten
I den här rekryteringen samarbetar Nobina Sverige AB med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa ansvarig rekryteringskonsult Ellinor Erixon på tfn 076-000 18 90. Vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se/jobb så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande, dock senast 2015-02-01. Varmt välkommen med din ansökan!

Wise Professionals AB – kvalificerad bemanning och rekrytering – http://www.wise.se/ – Stockholm – Göteborg – Malmö – växel 08-555 290 00
Läs mer på arbetsförmedlingen
.