Affärsinriktad controller för interimsuppdrag

Controller
Affärsinriktad controller för interimsuppdragSom controller har du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomifunktion. Du är underställd VD, ingår i företagsledningen och du kommer att leda, driva och vidareutveckla företagets ekonomifunktion.

Du förväntas agera affärsstöd och bollplank till VD i arbetet att fortsätta växa och expandera företaget och att driva företaget enligt den strategiska affärsplanen som du är djupt involverad att ta fram. Du ansvarar för den affärsmässiga analysen av bolaget, men har även det yttersta ansvaret vad gäller bolagets legala redovisning och rapportering externt och till styrelsen.

Vidare blir det din uppgift att bygga upp och vidareutveckla en effektiv ekonomifunktion, skapa processer för rapportering, intern och extern ekonomistyrning samt införa ett strategiskt arbetssätt inom ekonomifunktionen. Rollen innebär att du ansvarar för att hantera komplexiteten i den ekonomiska styrningen och uppföljning av bolagets produkter och tjänster.

Funktionen innebär också det övergripande ansvaret för säkerställande av bolagets finansiering med därtill hörande kort- och medel-fristig likviditetsplanering.

Uppdragsgivare: Dfind Finance

Ort: Göteborg

Omfattning: deltid, för att inom kort övergå till heltid

Sista ansökningsdag: 2015-06-15. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsattas innan sista ansökningsdag.

För information: Kajsa Hård, telefon 0733-43 46 57.

Kvalifikationer:


Vi söker dig som är utbildad civilekonom och har mångårig erfarenhet från affärsinriktade roller inom ekonomistyrning i form av ekonomichef, controller eller liknande. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom revisionsbranschen.

Du har god kännedom om gällande regler inom svensk redovisning och erfarenhet av kvalificerat analysarbete samt rapportering.

Då rollen innefattar mycket kontakter internt och externt förutsätter vi flytande svenska och engelska i tal och skrift och vi ser även att du har avancerade kunskaper i Excel.

Som person är du driven och resultatorienterad med ett affärsinriktat förhållningssätt. Du har en god analytisk och strategisk förmåga och är van vid att kommunicera och skapa relationer med personer på olika nivåer i en organisation. Du inser vikten av hög integritet och har förmåga att ifrågasätta, ta plats och argumentera för din ståndpunkt.

Uppdraget beräknas starta under augusti månad är omfattningen är till en början på halvtid, men beräknas att utöka till en heltid under hösten.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Dfind Finance är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat på ekonomi, finans och lön. Vi är ett bolag som drivs av ekonomer för ekonomer. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Hos oss får du möjligheten att förvärva erfarenhet inom olika branscher och organisationer och därmed bygga ett mycket starkt CV.

Våra konsulter är vårt ansikte utåt och det är du som representerar Dfind Finance ute hos våra kunder varje dag. Det är väldigt viktigt att du ska trivas hos oss och vi har därför en hög närvaro ute hos dig och din uppdragsgivare.

Vi arbetar dedikerat med din kompetensutveckling och i samarbete med de största revisionsbyråerna har vi ett brett och gediget utbud av utbildningar och seminarium som du som konsult kan delta i. Vi ger dig även möjlighet att bredda din kompetens via nätbaserade utbildningar. Utöver detta erbjuder vi föreläsningar samt konsultträffar där vi umgås och lär känna varandra.

Som konsult på Dfind Finance får du en trygg anställning, kollektivavtal och självklart förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort.
Läs mer på arbetsförmedlingen
.